Kunstprojecten

Molenstichting Weerterland ziet graag dat de molens een ontmoetingplek worden. Zo kunnen de molens ook een meerwaarde vormen voor de buurt, de wijk of het kerkdorp waarin ze staan. Dat doet de stichting door het organiseren van verschillende molenactiviteiten, van bezichtigingen van de molens en rondleidingen.

Maar dat wil de molenstichting óók doen door de molens als culturele ontmoetingsplek beschikbaar te stellen. In de molens kunnen kleinschalige culturele evenementen georganiseerd worden. Zoals exposities, kleinkunstavonden, poëzie-middagen, kleinschalige optredens van zangers, zangeressen en koren, kleine concerten van muziekensembles of bv straattheatervoorstellingen. Maar ook een poppenkast, creatieve workshop of andere kunstzinnige of creatieve activiteiten zijn in de molens mogelijk.

Optredens in de molen

Optredens in de molen

Daarnaast brengt de molenstichting Weerterland de molens ook breed onder de aandacht van het publiek door kunstprojecten. We kunnen hier noemen het project

  • Molenkalender
  • Poëzie voor de Molens

Ook stellen we de molen graag beschikbaar voor bv het maken van fotoreportages of kleinschalige bedrijfspresentaties. (Dit tegen vergoeding)