Groepsbezoek aan de molen

Molenstichting Weerterland organiseert, geleide, rondleidingen op de molens speciaal bedoeld voor groepen. Eventueel kan ook een lezing over de molens aan uw bezoek gekoppeld worden.

Groepsbezoek aan de molen. Altijd leuk, gezellig en leerzaam.

Groepsbezoek aan de molen. Altijd leuk, gezellig en leerzaam.

Heeft u belangstelling om eens als familie, vriendenclub, sportteam, buurt of straat of misschien als collega’s van het werk een van de door ons beheerde molens te bezichtigen? Dat vinden we heel fijn en wij heten u van harte welkom op de molen. Wij zullen u met plezier op de molen ontvangen.

Wij houden daarbij rekening met uw eventuele specifieke wensen en met de samenstelling van de groep. Zodat het bezoek aan de molen voor iedereen van u een interessante, leerzame en mogelijk ook verrassende kennismaking met de molens wordt.

Hoeveel tijd is er mee gemoeid?

Samen met de molenaars aan de slag, kan ook.

Een groepsbezoek met uitvoerige rondleiding duurt in de regel minstens 1 uur. Wilt u echter de hele molen grondig bezichtigen, uitvoerig uitleg krijgen en eventueel ook samen met de molenaar aan de slag gaan? Dan moet u minstens 2 tot 3 uur voor een bezoek inruimen. Voor groepen met veel kinderen stellen wij met plezier een speciaal actief programma samen. Vanzelfsprekend is het mogelijk om tijdens zo’n bezoek wat te gebruiken (koffie/thee/fris en eventueel Wieërter vlaai of Molenkoek).

 

 

 

Bezoek van een groep aan de molen

Bezoek van een groep aan de molen

Welke molens kunnen we bezoeken?

Een molenbezoek is altijd ook erg leerxaam. Maak kennis met het ambacht van de molenaar.

Uitgebreide groepsbezoeken worden in principe op de Sint Annamolen van Keent ontvangen.

Ook op de Sint Annamolen in Tungelroy en molen De Nijverheid in Stramproy is een groepsbezoek met beperkt omlijstend programma (géén consupties) mogelijk.

Op de Sint Jansmolen in Stramproy kunnen wij, gezien de beperkte ruimte en geen verdere faciliteiten, alleen kleinere groepen (tot maximaal 8 personen) ontvangen. Pas op: hier is een stijle trap.

In deze molens van Keent, Tungelroy en de Nijverheid in Stramproy is ook een camerasysteem met beeldscherm aanwezig zodat mensen die slecht ter been zijn of bv hoogtevrees hebben, het bezoek toch op het beeldscherm mee kunnen volgen.

 

 

Vastleggen in volledig scherm 24-11-2014 130018.bmp

Heeft u vragen over een mogelijk groepsbezoek of wilt u een bezoek met ons regelen. Dan kunt u ons ook via email benaderen: info@molensinweert.nl