Molenwoensdag- en zaterdagmiddag

Vastleggen in volledig scherm 29-6-2015

Ontdek de molen in je buurt

Ontdek de molen in je buurt

Molenwoensdagen en molenzaterdagen

zijn heel leerrijk.  

De molenaar vertelt over de molen, weer en wind en over het malen.

De molenaar vertelt over de molen, weer en wind en over het malen.

Molenstichting Weerterland nodigt iedere woensdagmiddag en iedere zaterdag speciaal de schooljeugd uit. Kinderen van de basisscholen zijn op woensdagmiddag onze eregasten tijdens de Molenstichting Weerterland Molenmiddag.

De eerste molenwoensdag van de maand wordt iedere 1e woensdagmiddag van de maand gehouden op de Sint-Annamolen in Tungelroy. Iedere 2e woensdagmiddag staat de Sint Annamolen van Weert-Keent in de belangstelling. De 3e woensdag van de maand is de jeugd welkom op molen De Nijverheid in Stramproy en de 2e en 4e woensdag is iedere maand gereserveerd voor de Sint Jansmolen in Stramproy. De poort van de molens staat op de molenwoensdagmiddag telkens vanaf 13.30 uur open.

De Sint Jansmolen aan de Molenweg in Stramproy is iedere 2e en 4e zaterdag van de maand vanaf 10 uur te bezoeken. In Tungelroy bij de Sint Annamolen kunnen jullie iedere 3e zaterdag van de maand tussen 10.30 en 16 uur op de molen terecht en bij de Sint Annamolen van Keent iedere zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur.

Een molenbezoek is vet gaaf !

Een molenbezoek is vet gaaf !

De molenaars en de gastvrouwen/gastheren vinden het heel leuk als jullie op bezoek komen. Zij zullen je alles over de molen vertellen, je de molen laten zien en misschien mag je ook nog wel meehelpen. Aanmelden is niet nodig en vader en moeder of opa en oma mogen, als ze zin hebben, ook meekomen. Of neem vriendjes en vriendinnetjes of broertje of zusje mee.

De molenaars vertellen jullie wat over de molen, over het weer en de wind, over tarwe, rogge en de andere graansoorten die in de molen gemalen worden en over meel en bloem en wat je daarmee kunt doen. Ook mogen jullie zelf aan de slag met het malen van graan en de molenaar zal jullie misschien ook wel eens vragen om hem even een handje te helpen.

Jullie mogen zelf natuurlijk de molenaars ook alles vragen. Wil je weten hoe hoog de wieken van de molen boven de kap uitsteken of hoe zwaar de molensteen is waarmee de molenaar het graan maalt? Vraag het de molenaar want vragen staat vrij. En aan het eind van jullie bezoek kunnen jullie allemaal ook nog wat in het speciale gastenboek van de molenaar en de molen schrijven. Hoe jullie het gevonden hebben of wat jullie speciaal is opgevallen.

En wil je later zelf molenaar worden dan moet je gewoon veel vaker terugkomen op de molen! Doen hè !