KNUTSELZONDAGMIDDAG OP DE SINT ANNAMOLEN KEENT

Vastleggen in volledig scherm 11-4-2016 132058.bmp

Neem drie of vier lege kokers van een rol toiletpapier mee of twee lege kokers van een keukenrol. En breng zelf ook een schaartje mee. Dan maken we daar samen een leuke windmolen of watermolen van. Dat advies geeft Jan Croonen van Molenstichting Weerterland aan kinderen (leeftijd vanaf 6, 7 jaar) die zondagmiddag 1 mei komen knutselen op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat.

Jan Croonen toont een van de knutselmolens. Hij coördineert de knutselmiddagen.

Jan Croonen toont een van de knutselmolens. Hij coördineert de knutselmiddagen.

Molenstichting Weerterland organiseert op zondagmiddag 1 mei in de molen van Keent een knutsel-, kleur-, bak-. ontdek- en doemiddag.

Wat oudere kinderen kunnen een windmolen knutselen. Er zijn ook grotere, meer complexe en gedetailleerde schaalmodellen (A3) te koop voor wie zich na deze klusmiddag thuis aan een echt gedetailleerd model van een wipmolen, berg- of beltmolen, torenmolen of grondzeiler wil wagen. Kleinere kinderen kunnen naar hartenlust kleuren en een leuk en eenvoudig model van een windmolen dat ze zelf kunnen kleuren en daarna in elkaar frutselen.  Uiteraard staan nodige lijm, scharen en overige bruikbare materialen ter beschikking.

Bovendien zijn bakker Jo Roelofsen en zijn vrouw Marij in de molen aanwezig om met de kinderen molenkoekjes en andere lekkernijen te bakken. Uiteraard wordt daarbij ook volop geproefd.

Deze knutselmiddag op de 1e zondagmiddag van de maand duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Voor kinderen die mee willen knutselen wordt een bijdrage in de kosten van € 2,00 gevraagd. Voor de grote A3 modellen gedrukt op stevig papier en erg gedetailleerd, vragen we een vergoeding van € 3,00

Ouders en begeleiders kunnen de kinderen bij het knutselen meehelpen maar zij kunnen natuurlijk ook de molen bezichtigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.