Ook tweede molendag groot succes

 

Molenstichting Weerterland kijkt erg tevreden terug op de oplevering van de 4 gerestaueerde molens en de daaropvolgende Nationale Molendagen. Was het op zaterdag al erg druk, zondag bleek dat onze molens nog meer aanloop kregen. Al met al hebben op zondag een kleine 700 mensen een of enkele van onze vier molens bezocht en bekeken.
Algemeen was er veel bewondering voor de geslaagde manier waarop de 4 molens gerestaueerd zijn. Het publiek liet ook bij herhaling van waardering blijken voor de wijze waarop Molenstichting Weerterland, samen met de vele bij de MSW betrokken vrijwilligers, aan de weg timmert om de molens breed onder de aandacht van het publiek te brengen en voor alle mensen open te stellen.
De oproep van MSW om adhesie te betuigen aan de actie van MSW “Verkoop van de Molens Geen Goede Gedachte” kreeg ook veel steun. Bijna 400 mensen hebben tijdens de molendagen de handtekeningenlijst ondertekend. Daarmee roepen ze de gemeenteraad van Weert op af te zien van de voorgenomen verkoop van de vier molens.
MSW zet de actie voort tot aan de dag waarop de gemeenteraad van Weert over de verkoop van de molens moet besluiten, dinsdag 14 juni. In de komende weken hoopt de Molenstichting dan ook bij komende activiteiten bij de molens nog meer ondersteuning voor het behoud van de molens als gemeentelijk en daarmee gemeenschappelijk eigendom van alle inwoners van Weert te krijgen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.