Vrijwilligersoverleg bij start molenseizoen

Vrijwilligersoverleg

Bij de start van het nieuwe molenseizoen hebben de vrijwilligers die actief zijn bij de Sint Annamolen van Keent zaterdag hun jaarlijks gemeenschappelijk overleg gehad. Aan het begin van het seizoen is het zinvol om alle werkafspraken nog eens onderling goed door te nemen. Wie zorgt waarvoor in de molen, wie is verantwoordelijk voor het soepele verloop van de rondleidingen, hoe regelen we de molenwinkel, wie let er op de veiligheid?

De vrijwilligers, molenaars, molengidsen en molenklussers staan weer paraat voor een nieuw molenseizoen dat tot half november zal duren. Een molenseizoen met enkele nieuwe vaste activiteiten zoals de knutselmiddagen voor de jeugd, enkele mooie hoogtepunten zoals de molendagen en molenmarathon en veel leuke andere molenactiviteiten. De molenzondagmiddagen, iedere 1e zondag van de maand, krijgen dit jaar ook maandelijks een thema. Het worden dus, wanneer de voortekenen ons niet bedriegen, drukke, verrassende en leuke molenmaanden dit seizoen op de Annamolen van Keent.

Jan Croonen toont een van de knutselmolens. Hij coördineert de knutselmiddagen.

Jan Croonen toont een van de knutselmolens. Hij coördineert de knutselmiddagen.

Nieuw dit jaar worden in ieder geval de speciale molenmiddagen voor kinderen en jongeren waarbij er ook volop gekleurd, getekend, geknipt, geknutseld en geplakt kan worden. De eerste van deze doe-middagen op de Sint Annamolen staat voor zondag 1 mei van 14 tot 17 uur gepland. Kinderen die het leuk vinden die zondagmiddag te komen knutselen en die een leuke windmolen in elkaar willen zetten (daarbij zorgen wij voor de hulp) moeten wel drie kokertjes van een toiletrol of een grote koker van een keukenrol meebrengen. Ook kan er deze molenzondagmiddag naar hartenlust gebakt worden samen met bakker Jo Roelofsen en Marij Roelofsen. Wie maakt het mooiste koekje in de vorm van een molentje? 

Met deze knutselmiddagen geeft de Molenstichting Weerterland de aanzet tot meer activiteiten op de molens nadrukkelijk gericht op kinderen en jongeren. Onder het motto: Molens zijn beweging willen we zo kinderen en jongeren met de molen in contact brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.