Oude tijden herleefden

Molenstichting Weerterland liet vrijdag tijdens de heropening van de vier gerestaureerde windmolen van Stramproy, Tungelroy en Keent oude tijden herleven. Zoals vroeger ook normaal was, werden de molenaars van de vier molens met paard en wagen van zakken met maalgoed voorzien. Een mooie stoet van aanspanningen getrokken door stoere Belgische trekpaarden, reed van Keent via Tungelroy naar Stramproy. Bij iedere molen kregen de molenaars zakken met graan, Voor deze gelegenheid fungeerde wethouder Harrie Coolen als volleerd zakkenschouwer. Daarbij nauwlettend op de vingers gekeken en aangemoedigd door bestuursleden van de Molenstichting Weerterland, de Limburgse Molenstichting en andere mensen die bij de Weerter molens betrokken zijn. ‘s Avonds werd voor alle betrokkenen maar ook voor de Vrienden van de Weerter molens, de medewerkers van Adriaens Molenbouw Weert en voor de buren van de vier molens een gezellige receptie op de Sint Annamolen van Keent gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.