Drukke eerste molendag

Na de meer dan geslaagde heropeningsdag van onze vier mooi gerestaureerde molens, stond zaterdag de eerste dag van de Nationale Molendagen op de agenda. De molens van Keent, Tungelroy, Swartbroek en de Nijverheid en Sint Jansmolen van Stramproy waren geopend.
Door de stevige wind konden de molenaars ook naar hartenlust draaien en zelfs malen.
In de loop van de dag kregen alle molens heel wat belangstelling van geinteresseerde bezoekers.
De molenaars moesten bovendien op de vele vragen van de bezoekers antwoorden en uitleg geven over de nu grotendeels voltooide restauraties. Ook grepen heel veel bezoekers zaterdag de kans aan om hun handtekening te plaatsen tegen verkoop van de molens door de gemeente Weert.
Al met al trokken deze eerste molendag onze vier door Molenstichting Weerterland beheerde molens een kleine 600 bezoekers.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.