Op de trappers tussen de wieken

Een leuk dagje op de fiets genieten van de mooie natuur en de vele prachtige molens in en rondom Weert? Dan heeft u een nieuwe mogelijkheid. Laat u inspireren door het Kempen~Broek en de vele monumenten in het groene landschap die getuigen van de geschiedenis van dit stukje Nederlands en Belgisch Limburg.

VVV molenfietstocht

VVV molenfietstocht

De VVV Midden-Limburg heeft in samenwerking met de website Route.NL een speciale molenfietstocht samengesteld onder de naam: Op de trappers tussen de wieken. De tocht biedt het mooiste van het natuurrijke buitengebied van Weert en Kempen~Broek. Dit stukje grensoverschrijdend landschap is niet voor niets in 2014 aangewezen tot Groenste Regio van de Wereld. U fietst tijdens deze dagtocht (met talrijke gelegenheden tot pauzeren) door het prachtige Kempen~Broek tussen Weert en Bocholt. Onderweg passeert u negen windmolen en drie watermolens, wegkruisen, eeuwenoude kapelletjes en prachtige, voor de streek kenmerkende langgevelboerderijen. Kortom een prachtige dagtocht en een verrassende kennismaking met Kempen~Broek. Op onze website ziet u in de molenagenda welke molens actueel geopend zijn.

Molenagenda: welke molen is geopend?

Scan de route op uw mobieltje in.

Scan de route op uw mobieltje in.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.