Molennetwerk Kempen~Broek krijgt vorm

Overleg over de oprichting van een molennetwerk Kempen~Broek

Overleg over de oprichting van een molennetwerk Kempen~Broek

Donderdagmorgen hadden we bij de Voorste Luysmolen in Bocholt, een mooie watermolen met leuke uitspanning erbij, een heel prettig en constructief overleg tussen enkele molenorganisaties uit het werkgebied van Kempen~Broek. Ook de gemeenten Bocholt en Weert waren vertegenwoordigd net als het VVV Weert back-office.

Doel van de bijeenkomst was om het idee voor de oprichting van een molennetwerk Kempen~Broek verder te concretiseren. Partijen waren het er unaniem over eens dat we door deze grensoverschrijdende samenwerking de molens beter en sterker op de landkaart kunnen zetten. “We moeten er als molenorganisaties en molenvrijwilligers samen voor zorgen dat molens veel meer gaan leven. Molens moeten beleving bieden. Daarnaast moeten onze molens, meer dan nu het geval is, ook bij organisaties als een VVV, Toeristische  Dienst, gemeenten en bij de nieuwsmedia ‘Meer tussen de oren komen zitten. Het mag niet meer gebeuren dat molens gewoon even vergeten worden.’

Dit  was kort samengevat de gemeenschappelijke conclusie van deze zinvolle bijeenkomst. Daarnaast waren alle partijen het er over eens dat het initiatief voor meer molenbeleving en aandacht voor de molens moet komen van de molenwereld zelf. Wachten op wat eventuele partners ons willen aanbieden werkt niet. Een werkgroep gaat nu concreet aan de slag met het daadwerkelijk inhoud geven aan een molennetwerk Kempen~Broek en gaat plannen uitwerken voor het eerste gemeenschappelijke grensoverschrijdende project. Dat wordt waarschijnlijk een speciale molenbrochure over de wind- en watermolens van het Kempen~Broek. Dit bij voorkeur in nauwe en collegiale samenwerking met de de organisatie achter het grensoverschrijdend landschap Kempen~Broek. “Wat het Kempen~Broek ontwikkelt zich steeds meer tot een begrip waar ook de molens van moeten profiteren en een bijdrage aan kunnen leveren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.