Bijenvolken en insectenhotel bij Nijsmolen

Rondgang door de buurttuin bij molen De Nijverheid

Rondgang door de buurttuin bij molen De Nijverheid

De mooie bloemrijke buurttuin bij molen De Nijverheid (Nijsmolen) in Stramproy gaat dit voorjaar levensruimte bieden aan twee bijenvolken. Bovendien komt in de buurttuin een mooi insectenhotel te staan. Zaterdag hebben de molenaars, vertegenwoordigers van de buurt en van Molenstichting Weerterland samen met de imkers Vincent en Anthony Sterring Schouten te plekken bepaald waar de bijenkasten en het insectenhotel dit voorjaar komen te staan.

Molenstichting Weerterland is in de lente van 2015 samen met de beide imkers het project Onze Molenberg Zzzoemt gestart bij de Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert. Molenberg en molentuin bieden er levensruimte aan drie bijenvolkeren. Ook kwam er een groot insectenhotel voor solitair levende bijen, vlinders en anders insecten tegen de molenberg te staan. De molentuin en molenbelt werden ingezaaid met uitbundig bloeiende bloemen waarbij de bijen en andere insecten volop voedsel kunnen vinden. Zo draagt het project Onze Molenberg Zzzoemt op een kleinschalige wijze ook bij aan meer biodiversiteit ook in het buitengebied van Weert.

Gestart in 2015 bij de Annamolen van Keent heeft de Molenstichting Weerterland altijd de bedoeling gehad het project verder uit te rollen ook naar de andere molens. In goed overleg tussen buurt, molenaar en imkers is nu besloten Onze Molenberg Zzzoemt in 2016 ook bij de Nijsmolen aan de Veldstraat in Stramproy te starten. In de bloementuin komen twee bijenvolken en nabij het Nijsweike wordt een insectenhotel gebouwd. De imkers waarmee de Molenstichting intensief samenwerkt en die ook zorgen voor de levering van de Weerterland bijenhoning die vervolgens weer bij de molen van Keent te koop is, gaan ook het project bij de NIjsmolen begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.