Jaarcijfers van 2015

De cijfers over openstelling, draaien en bezoekers

De cijfers over openstelling, draaien en bezoekers

Het in ‘molenopzicht’ inmiddels voltooide jaar 2015 is voor Molenstichting Weerterland positief verlopen. Vooral de veel ruimere openstelling van de Sint Jansmolen in Stramproy, waar molenaar Ton Verspeek de gelederen kwam versterken en het introduceren van de molenzondagmiddagen op de Sint Annamolen van Keent hebben een duidelijk positief effect gehad. Daardoor steeg het totale bezoekersaantal met zo’n 10 %.

Bij het interpreteren van de bezoekerscijfers moet men bovendien rekening houden met het evenement Molens6x600 dat in 2014 voor een éénmalig voor een positief effect van ruim 1.000 bezoekers op één dag zorgde. In 2015 moesten we het zonder zo’n grote bezoekersmagneet stellen. Maar ondanks deze ‘handicap’ telden we in het totaal toch weer meer bezoekers op de vier molens. Daarbij viel op dat vooral het bezoek van toeristen, recreanten en dagjesmensen flink toenam.

Ook draaiden onze vier molens in 2015 vaker dan in 2014 en dat is belangrijk voor de molens. De molens waren ieder gemiddeld op ruim 60 dagen verdeeld over het jaar geopend. Totaal waren de molens 1124 uur geopend.

Het kleine team van molengidsen zorgde ervoor dat ze op 63 dagen afgelopen jaar verdeeld over de 4 molens in actie kwamen. Samen voor totaal 411 uur. Daarnaast was onze klusploeg van 3 personen ook op een groot aantal dagen actief en werden er heel veel klussen geklaard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.