Biotoop Annamolen Keent

Er is lang over gepraat en overlegd en de nodige hobbels moesten overwonnen worden. Maar nu is het eindelijk zover. De biotoop van de Annamolen van Keent wordt door het verplaatsen of kappen van een aantal bomen, aanzienlijk beter.
Eind november werd de eerste stap richting een betere biotoop voor de Keenter Sint Annamolen al gezet. Toen al werd de hoge spar direct naast de molen gekapt. Molenaar Gerie Fijen merkte tijdens het draaien van de molen al goed dat alleen het verwijderen van deze hoge boom al positief van invloed was op de molenbiotoop voor de Annamolen.
Vlak voor het weekeinde is het startsein voor fase 2 van de biotoopmaatregelen gegeven. Langs de Bochtolterweg en Keenterstraat worden een aantal linden verplaatst. De bomen worden voorlopig in depot geplaatst en zullen daarna in de nieuwe woonwijk Laarveld een nieuwe standplaats krijgen. Alleen die bomen die niet verplaatst kunnen worden, omdat ze op elektriciteitskabels staan, worden gekapt. Deze bomen zijn inmiddels tot op de stam teruggenomen en zullen binnenkort gerooid worden. De derde fase behelst het rooien van het groen en het opnieuw inrichten van een perceel tegenover de molen langs de Bocholterweg. Hierover zal nog het nodige overleg met de eigenaren nodig zijn.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.