Twee vierdaagsen langs onze molens

We hebben het hier al vaker mogen constateren: onze molens beginnen steeds meer in de belangstelling te staan. Ook bij organisatoren van activiteiten in Weert zoals de avondwandel4daagse van AV Weert en de fiets4daagse De Peel. 
Beide organisatoren hebben de Molenstichting Weerterland gevraagd de molens langs het parcours van deze twee vierdaagsen open te stellen. Een verzoek waar wij met plezier aan proberen te voldoen.
In de eerste volle week van juni voert de 3e dag van de wandelvierdaagse langs de Sint Annamolen van Keent. In overleg met de organisatie hebben we afgesproken dat tijdens de uren dat de wandelvierdaagse deelnemers de Annamolen aan de Keenterstraat passeren, tussen 17 en 21.00 uur, de molen geopend zal zijn en zo mogelijk zal draaien. Ook is bezoek van de molen mogelijk. Molenstichting Weerterland zal zich dan ook aan de wandelaars presenteren.
Een maand later, vanaf 12 juli wordt Fiets4Daagse De Peel verreden. Op de 3e dag komen de fietsers tijdens de dagtocht die richting België gaat, langs de molens De Nijverheid en Sint Jan in Stramproy. Ook hier is afgesproken dat De Nijverheid die dag in ieder geval geopend is en zo mogelijk zal draaien. Bezichtiging van de Sint Jansmolen willen we zo ook organiseren.  
Bij beide activiteiten moet rekening gehouden worden met een deelnemers van enkele honderden mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.