Een beetje een feestelijke dag

Ook de Anna draait weer

Weinigen zullen het opgemerkt hebben. Maar voor de mensen van de Molenstichting Weerterland was zaterdag 2 april toch een beetje een feestelijke dag. Alhoewel we de afronding van het grote  restauratieproject nog uitgebreid gaan vieren op 13, 14 en 15 mei, konden we constateren dat al onze molens nu weer kunnen draaien en malen.
Ook de Annamolen langs de Keenterstraat in Weert! Voor ons als Molenstichting Weerterland toch een beetje onze thuisbasis en onze ‘reklamemolen voor Weert.’ Immers is de Sint Annamolen die enige ‘Weerter’ molen die de stichting voor de gemeente Weert beheert. Volgens jaar vieren we het eeuwfeest van deze markante Weerter molen!

Na noodgedwongen lang stil te hebben gestaan vanwege mankementen aan de molen die een veilig gebruik van de molen in de weg stonden en vervolgens een grondige restauratie, kon molenaar Gerie Fijen vandaag de vang van de Annamolen definitief lichten.

Tot zijn volle tevredenheid en enthousiamse mocht Gerie vervolgens constateren dat de Annamolen erg licht en rustig loopt. Ook door de kap van de hoge spar die jarenlang op korte afstand van de molen stond, is volgens molenaar Fijen de windvang voor de molen al merkbaar positief beinvloed. Wanneer deze lente nog drie bomen tegenover de molen worden verplaatst en een aantal andere bomen rondom de Annamolen dit jaar nog worden gekapt of volgende lente worden verplaatst dan is ook de biotoop van de Sint Annamolen merkbaar in positieve zin verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.