Paaseieren verven op zaterdag voor Palmzondag

We hebben een leuke nieuwe activiteit op het programma staan. Vooral ook bedoeld om gezinnen met kinderen eens met een van onze molens in contact te brengen. Op zaterdag 16 april, de zaterdag vlak voor Palmzondag, organiseren we in Tungelroy bij de Sint Annamolen voor jong en oud paaseieren verven. Molenstichting Weerterland zorgt voor de gekookte eieren en de benodigde verf. Iedereen die komt verven moet zorgen voor creatieve ideeën.

Als Molenstichting Weerterland proberen we telkens op verschillende en verrassende manieren mensen voor onze molens te interesseren. Na de ervaringen met de molen maal- en bakdag afgelopen november toen heel wat mensen op de Annamolen in Keent kwamen kijken, hebben we deze keer gekozen voor een traditionele activiteit die bij Pasen hoort: paaseieren verven.

Jong en oud mag zaterdag 16 april tussen 11 en 15 uur bij de Annamolen in Tungelroy haar of zijn creativiteit komen uitleven. Voor de kinderen liggen er voldoende gekookte witte eieren te wachten. Bovendien kunnen de kinderen tijdens het verven hulp krijgen van enkele vrijwilligsters van de Molenstichting. De meer creatieve geesten mogen proberen eens een wat groter ganzenei te beschilderen. En voor de kleinsten ligt er na het schilderwerk een kleine attentie te wachten. Bovendien mogen de kinderen hun zelf beschilderde paas-eitje ook nog mee naar huis nemen.

Tijdens deze speciale activiteit is de mooi gerestaureerde Sint Annamolen bovendien voor iedereen te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.