Een paar drukke weken in aantocht

Ook onze vrijwillige molenaars hebben de komende weken veel te doen

Molenstichting Weerterland staat voor een paar drukke weken. Met een reeks van kleinere en grotere activiteiten zullen we iedereen in de regio Weert laten weten dat onze molens gerestaureerd zijn en regelmatig draaien. 

Het voorlopig hoogtepunt van het Weerter Molenjaar staat gepland voor 13, 14 en 15 mei wanneer we de vier mooi gerestaureerde molens van Keent, Tungelroy en Stramproy feestelijk heropenen. Maar de aftrap wordt al op 9 april gegeven met de jaarlijks excursie van de Molenstichting en een week later met het paaseieren verven bij de Annamolen van Tungelroy. Tussendoor wordt ook nog een groep dames uit Horst ontvangen op de Nijverheid in Stramproy en brengen zo’n 30 communicanten van de basisschool Leuken een bezoek aan de Annamolen van Keent. En op 30 april sluiten de de aprilmaand af met het feestelijk laten draaien van onze gepavoiseerde molens tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Weert.

Dat er steeds meer belangstelling voor onze Weerter molens ontstaat, blijkt ook uit de aanvragen voor bezoekjes en rondleidingen. Zo zullen medewerkers van de afdeling IBOR (Inrichting en Beheer Openbare Ruimte Ruimte) van de gemeente Weert op 9 juni drie molens (Keent, Hushoven en Laar) bezoeken. Deze werkbezoeken staan in het teken van de bescherming van de molenbiotopen. En een maand later, op 14 juli, liggen onze beide molens van Stramproy op de route van de Fiets4Daagse De Peel. Wanneer het weer meespeelt, kunnen we die dag rekenen op een grote toeloop van fietsers. Ook hebben we eerste contacten  gelegd met de AV Weert om de molens ook in het routeschema van de Weerter Avondwandelvierdaagse op te nemen en onze deelname aan de Vakantiepas van Punt.Welzijn willen we zo mogelijk ook uitbreiden. Kortom: veel belangstelling voor onze Weerter molens.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.