Nacht van de Nacht bij de molens

Tungelroy molen avondstemming

In de moderne westerse wereld hebben we de nacht tot dag gemaakt. Straatverlichting en de verlichting van talrijke gebouwen zorgt dat het niet meer echt donker wordt. Ook in het Weerterland kun je steeds minder vaak van het nachtelijk duister genieten. Of het zou in de Nacht van de Nacht moeten zijn. Dan wordt de verlichting op tal van plaatsen uitgeschakeld.

Molenstichting Weerterland zorgt door het jaar ook dat onze monumentale windmolens ‘s avonds aangelicht worden zodat deze markante monumenten ook in het avondlijke duister goed opvallen. Maar één avond en nacht in het jaar werken we graag mee aan de Nacht van de Nacht om nog eens terdege stil te staan bij de lichtvervuiling die in ons dagelijks leven zo vanzelfsprekend geworden is.

Vastleggen in volledig scherm 18-10-2015 112159.bmp

Daarom doen we met de windmolens die de molenstichting beheert graag mee aan de Nacht van de Nacht. En vragen we ook de particuliere moleneigenaren om voor één avond en nacht de verlichting van de molen uit te schakelen. Zaterdag 24 oktober is het weer zover. Dan blijven dus onze molens in het nachtelijk duister gehuld. Geniet dus deze avond van de maan en de sterren. Misschien met de molen op de voorgrond. Een idee misschien voor een sfeervolle foto? Meer over het hoe en waarom van de Nacht van de Nacht kunt u lezen op: www.nachtvandenacht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.