Nieuwe zeilen voor molens

Nieuwe zeilen voor de Sint Anna van Tungelroy

Nieuwe zeilen voor de Sint Anna van Tungelroy

Na de Sint Annamolen aan de Keenterstraat, die eerder dit jaar al vier nieuwe zeilen kreeg, heeft nu ook de Sint Annamolen aan de Tungeler Dorpstraat nieuwe molenzeilen. Daarnaast kreeg ook molen De Nijverheid aan de Veldstraat in Stramproy twee nieuwe zeilen ter vervanging van twee oudere zeilen die van een andere molen afkomstig waren en die te klein waren.

Met de aanschaf van in totaal 10 nieuwe molen zeilen kunnen de molens die de Molenstichting Weerterland beheert er de komende jaren weer prima tegen. De zeilen van de Sint Jansmolen in Stramproy hoefden nog niet vervangen te worden. Bij de vervanging van de zeilen is bewust gekozen voor de bruine zeilen zoals die in deze streek van oudsher altijd werden gebruikt en niet voor (modieuze) andere kleuren.

De twee oudste zeilen van de Sint Annamolen van Keent zijn aan kunstenares Peet Quintus cadeau gedaan. Die gebruikt te oude, verweerde, molenzeilen als doek voor haar schilderijen. De vervanging van de molenzeilen voor deze drie molens werd financieel mogelijk uit de middelen van het PIP (Periodiek Instandhouding Programma) en uit de onderhoudsbudgetten van de gemeente Weert. Adriaens Molenbouw Weert bv verzorgde het vervangen van de molenzeilen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.