Molenwoensdagmiddag slaat aan

Soms zijn er zo van die ideeën die min of meer toevallig ontstaan. Iemand zegt iets en iemand anders haakt daar op in. En voilà, een gek en zeer zeker ondoordacht idee is geboren.

Wanneer dat idee dan ook nog een regelrecht succes wordt, dan vraag je jezelf wel af of we het onszelf niet allemaal te moeilijk maken.
Onderzoeken, rapporten, studies en deskundigen: alles wordt anno 2011 in de strijd geworpen om mensen te trekken. Maar de gekste, meest spontane ideeen zijn nog altijd vaak de allerbeste.

Dat ervaren we momenteel zelf bij de Molenstichting Weerterland. Het idee om iedere 3e woensdagmiddag van de maand  molen De Nijverheid in Stramproy te openen, ontstond spontaan bij molenaar Jac Nijs. En een van onze bestuursleden riep toen even spontaan “dan maken we er een middag speciaal voor schoolkinderen en families met kinderen van.” Zo ontstond de molenwoensdagmiddag.  Nu al moet geconstateerd worden dat deze woensdagmiddag een schot in de roos is. Een initiatief dat we zeer zeker over heel Weert moeten uitbreiden en dat ook op onze andere molens geïntroduceerd zal worden.

De hele woensdagmiddag trekt molen De Nijverheid bezoek van oud maar vooral toch van jong. Molenaar Jac Nijs staat erbij en straalt van oor tot oor. Waar mogelijk probeert hij zijn jeugdige publiek een beetje uit te leggen hoe een molen werkt en hoe het graan tot meel gemalen wordt. De reacties van de kinderen zijn verschillend. Jongens vinden de molen keivet, stoer en gaaf. Meisjes vinden het er vooral luidruchtig en stoffig.  Maar allemaal hebben ze, binnen in de molen of buiten voor de molen, veel plezier. En ze leren een molen kennen. En dat was nu juist de bedoeling van dit ondoordachte idee. Wie heeft er nog meer van zulke gekke ideeën? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.