Molenstichting present tijdens jaarmarkt en paardenmarkt

Onze molenaars kunnen wat extra hulp gebruiken

De traditionele Weerter paardenmarkt, gecombineerd met de jaarmarkt zijn weer aanstaande. Dat betekent dat op zaterdag 19 maart weer duizenden bezoekers in de Weerter binnenstad een kijkje komen brengen bij de talrijke activiteiten. De paardenmarkt is daarbij een behoorlijke magneet ook voor bezoekers uit de omliggende plaatsen. Een van de activiteiten op zaterdag 19 maart is de grote informatiemarkt in en bij het stadhuis aan de Beekstraat.

Molenstichting Weerterland grijpt de paardenmarkt en jaarmarkt aan om zich aan een breed publiek te presenteren. Dat doen we met een informatiestand in de hal van het Weerter stadhuis. Hier zullen we als molenstichting aandacht vragen voor het Jaar van de Weerter molens.

Daarnaast wil het bestuur de komende maanden nadrukkelijk veel energie steken in het werven van nieuwe bestuursleden, nieuwe vrijwilligers die ons klusteam verder komen versterken en in het vinden van vrijwilligers die bij onze molens, na een gezellige introductie en kennismaking met de molens en molenaars, als gastvrouw en gastheer regelmatig groepen willen ontvangen en samen met de vrijwillige molenaars op onze molens rondleiden. Al deze vrijwilligers, onze klussers, onze gastheren en gastvrouwen en onze vrijwillige molenaars zijn straks de ambassadeurs en ambassadrices van ons Weerterland als streek met een uniek molenbezit.

We zijn daarvoor op zoek naar iedereen met belangstelling voor molens, met belangstelling voor oude technieken of met belangstelling voor monumentenbeheer en -behoud. En daarnaast natuurlijk naar mensen met wat vrije tijd die ze op een zinvolle, gevarieerde, uitdagende maar ook voldoening schenkende manier willen inzetten. Om zich zo voor het behoud van onze molens verdienstelijk te maken.

Kom zaterdag 19 maart is bij onze stand in de stadhuishal kijken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.