Elf bomen in biotoop Annamolen Keent worden verwijderd

Het heeft wat tijd en regelmatig overleg gevergd de voorbije maanden. Maar B en W van Weert hebben nu besloten om negen lindes langs de Keenterstraat en twee eiken langs de Bocholterweg te verwijderen. Een aantal bomen wordt verplaatst. Enkele bomen die op elektriciteitskabels staan, moeten gekapt worden.
De procedure om de bomen die binnen de biotoop van de Annamolen in Keent staan te verwijderen, is een moeilijke procedure geworden. De Stichting Groen had bedenkingen tegen deze maatregel ingebracht.
B en W hebben echter in hun beslissing overwogen dat de gemeente zich, door het ondertekenen van de convenant Molenbiotoop, gecommitteerd heeft aan de verplichting mede te zorgen voor een zo optimaal mogelijke molenbiotoop en dus windvang voor de Annamolen. Juist ook omdat de Molenstichting Weerterland er naar streeft om in de toekomst de Annamolen weer zeer regelmatig te laten draaien en malen. 
Vooral de lindes op het driehoekje voor de Annamolen begonnen steeds meer een sta in de weg te vormen en belemmerden de vrije windaanvoer voor de Annamolen meer en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.