Limburgse molenpenning 2015 voor Frans Verstappen

foto_pb_msl_-_frans_verstappen_krijgt_molenpenning_2015_uit_handen_van_kees_van_rooij

Frans Verstappen (1952) uit Grathem is de gelukkige ontvanger van de Molenpenning 2015. Deze werd op donderdagavond 10 september door voorzitter Kees van Rooij van de Molenstichting Limburg aan hem uitgereikt op de Auroramolen in Baexem. De penning, een minimolensteen, wordt tweejaarlijks toegekend aan een persoon of stichting die zich al jarenlang op heel veel fronten inzet voor de Limburgse molens en molenaars. Frans Verstappen is al bijna 40 jaar (sinds januari 1976) vrijwillig molenaar op de molens van Heythuysen en Baexem en al jarenlang de Limburgse correspondent voor de Nederlandse molenwereld. Hij houdt lezingen, geeft veelvuldig interviews voor kranten, radio en tv, begeleidt schoolklassen, maakt zich sterk voor de opleiding van meer molengidsen en schrijft maandelijks artikelen voor de nationale molenvakbladen. Kortom, een ware ambassadeur voor de Limburgse molens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.