Droogte wordt probleem voor molenbergen

Stofdroge molenbelten

Stofdroge molenbelten

Het uitblijven van regen en het toenemend tekort aan water begint voor onze molenbelten langzaam maar zeker een probleem te vormen. Inmiddels staat op de molenbergen nog slechts hier en daar een verdwaald sprietje gras. De molenbelten drogen steeds verder uit.

Vooral de kant van de molenbergen gericht op het zuiden en westen, daar waar het grootste gedeelte van de dag de zon op staat, is inmiddels volledig verdord en uitgedroogd. Niets groeit er meer en ook water geven blijkt hier geen enkel effect meer te hebben. De molenbelten zijn inmiddels gortdroog en gevreesd moet worden dat het probleem zich niet langer met één malse regenbui meer laat oplossen.

Zoals op de foto goed te zien is, hebben de belten van de beide Annamolen in Keent en Tungelroy en van de Nijverheid in Stramproy van de droogte ernstig te lijden. Molenaar Jac Nijs die zijn hele leven op de Nijsmolen actief is, zegt: “Zich niet te kunnen herinneren ooit een vergelijkbare extreem en langdurig droge periode te hebben meegemaakt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.