Weert is voorbeeld voor de Rijksdienst

Zo heel soms mogen we als Weerter Molenstichting samen met de gemeente Weert toch best wel eens een beetje trots zijn op hoe we ons Weerter molenbezit proberen te beschermen.  
Dat geldt zeker nu de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van het Ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen op de website van het Ministerie Weert een pluim op de hoed steekt. Wij willen dat daarom graag naar iedereen toe communiceren. 
De Rijksdienst noemt Weert heel speciaal voor de wijze waarop in deze stad het culturele erfgoed, in dit geval de molens, zijn geintegreerd in de bestemmingsplannen. 
Daarvoor hebben wij als Molenstichting Weerterland samen met de gemeente Weert en een aantal particuliere moleneigenaren eind 2008 een convenant afgesloten. In dat convenant zijn afspraken gemaakt over hoe te handelen wanneer zich binnen de biotoop van een molen ontwikkelingen voordoen die effect kunnen hebben op een onbelemmerde windvang of wateraanvoer voor de molen.
We weten dat het nog niet altijd optimaal loopt maar sedert 2008 hebben we veel vooruitgang geboekt. En misschien doet ons voorbeeld volgen.
Kijk eens op onderstaande link (kopieren en in uw browser plakken)
http://www.cultureelerfgoed.nl/handreikingerfgoedenruimte/praktijkvoorbeelden/convenant-voor-molenbiotopen-weert-2008 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.