Bedenk naam voor insectenhotel

We hadden vandaag een uiterst geslaagde molenzondagmiddag op de Sint Annamolen van Keent. Die stond dit maal helemaal in het teken van de Landelijke Open Imkerijdag en ons project De molenberg Zzzoemt. Een slordige 125 bezoekers en dat ondanks het regenachtige weer, wisten de weg naar de molen aan de Keenterstraat te vinden.

Veel belangstelling voor alle informatie over de bijen

Veel belangstelling voor alle informatie over de bijen

Nadat er sedert ruim een maand enkele bijenkasten in de molentuin staan, werd nu ook het insectenhotel op de molenbelt geopend. Dit fraaie bouwwerk is de voorbije weken door ons klusteam in eigen beheer gebouwd. Voor dit insectenhotel zoeken we nog een leuke naam. De bedenkster of bedenken van de leukste naam krijgt een speciale rondleiding op onze molen en mag het bordje met de naam van ons insectenhotel onthullen.

Bedenk een naam voor ons insectenhotel bij de Sint Annamolen

Bedenk een naam voor ons insectenhotel bij de Sint Annamolen

 

Onze huisimkers bij de Annamolen Vincent Sterring Schouten van Almkerk​ en Anthony Sterring Schouten Van Almkerk Traugott gaven de hele middag veel voorlichting over het belang van de bijen voor ons mensen en over het houden van bijen. Met een slordige 125 erg geinteresseerde bezoekers en zelfs een aantal gasten uit België en zelfs Zweden, een dag om tevreden op terug te kijken.

Jong en oud toonden belangstelling voor de bijenkasten

Jong en oud toonden belangstelling voor de bijenkasten

Suggesties voor een naam voor het insectenhotel graag via een emailtje aan de molenstichting: info@molensinweert.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.