Een jaar lang in het nieuws

Molenstichting Weerterland heeft afspraken kunnen maken met de redactie van weekblad Typisch Weert over een serie van 12 maandelijkse artikelen over de Molenstichting Weerterland en het Weerter Molenjaar.

Iedere maand zal er een artikel aan de Molenstichting geweid zijn. Soms zal een verhaal wat dieper ingaan op een aanstaande activiteit van de Molenstichting in het kader van het Molenjaar 2011. Soms staan we stil bij achtergronden van de molens in Weert of de molenaars. We hebben deze afspraak met Typisch Weert gemaakt omdat we een garantie kregen dat in ons molenjaar onze agenda zeker opgenomen zou worden.

Het afgelopen jaar moesten we helaas herhaaldelijk constateren dat media niet altijd genegen waren om agendaberichten over activiteiten van de molenstichting op te nemen. Daardoor kon het gebeuren dat onze vrijwilligers veel tijd, enthousiasme en energie in een activiteit investeerden maar dat de publieke belangstelling toch wat tegenviel. Simpelweg omdat een activiteit onvoldoende bij het publiek bekend was geworden.

Helaas zijn wij als Molenstichting nu eenmaal afhankelijk van gratis publiciteit, van de bereidwilligheid van de redacties van de weekbladen om aan onze berichten aandacht (ruimte) te geven. Het ontbreekt ons nu eenmaal aan de financiële middelen om advertentieruimte op redactionele pagina’s te kunnen kopen om ons zo te verzekeren van de benodigde aandacht in de media.

Misschien dat zich een sympathiserend ondernemer de komende maanden geroepen voelt om bij de maandelijkse artikelen in Typisch Weert een advertentie te plaatsen. Dat zou voor ons automatisch meer ruimte betekenen. U mag ons hierover altijd bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.