QR codes voor onze molens

Ze hebben wel wat weg van een wat mysterieus, uiterst ingewikkeld ogende doolhof of van een puzzel waar niemand wat van snapt. Die vreemde zwart-wit gevulde blokken die je op steeds meer plaatsen bv in advertenties tegenkomt. Hiernaast ziet u zo’n blokje: een QR code in dit geval van de Sint Annamolen van Keent.

U zult het misschien niet onmiddellijk willen geloven maar wanneer u de nevenstaande afbeelding met de juiste software op uw mobieltje inscant, dan krijgt u automatisch een internetpagina in beeld waarop u verdere informatie kunt lezen. In dit geval dus van de geschiedenis en van de verdere technische en andere wetenswaardigheden over de Sint Annamolen.

Het is een van de nieuwe mogelijkheden waarvan wij bij Molenstichting Weerterland ook gebruikmaken om het publiek van dienst te zijn. Want mensen gaan nu eenmaal niet alleen op dagen dat onze vrijwillige molenaars op de molens draaien een fietstocht maken maar ook op dagen dat de molen dicht is. Dan willen mensen toch, ondanks dat de molen gesloten is, liefst alles over de molen aan de weet kunnen komen. En daar zijn de QR-codes een ideaal hulpmiddel !

Scan de code met het fototoestelletje van uw mobieltje in (scansoftware daarvoor is gratis op uw mobieltje te downloaden via de App van uw mobiel zoals BeeTagg, QR Code scanner Pro of ScanLife) en even later komt de internetpagina met alle informatie over de molen in beeld. Simpel.

Probeer het zelf maar eens uit. En zo zijn we bij Molenstichting Weerterland steeds bij de tijd.
Er zijn QR-codes van onze vier molens en de bordjes met code en uitleg over hoe het werkt worden binnenkort bij iedere molen opgehangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.