Een wens gaat in vervulling

Kiezen van geschikte werkkleding is nog niet zo eenvoudig

Het was een al jarenlang gekoesterde wens van de vrijwillige molenaars en het bestuur van de Molenstichting Weerterland. Uniforme werkkleding voor onze vrijwillige molenaars en onze klussers. 

Tot nu toe is het er nimmer van gekomen. Er was geen geld voor en er waren andere prioriteiten. Maar onze vrijwilligers keken dan ook met toenemende afgunst naar hun collega’s uit Nederweert die al jaren netjes in uniforme, door de gemeente Nederweert bekostigde werkkleding, op de molens aanwezig zijn. Voor het bestuur van de MS Weerterland had de aanschaf van geschikte, nette, bruikbare, draagbare maar vooral ook makkelijk te onderhouden werkkleding voor onze molenaars dan ook hoogste prioriteit. We hebben deze wens aan Isidorus Weert voorgelegd en daar kregen we, naast een welwillend luisterend oor ook een aantal goede tips, suggesties en adviezen.

Zaterdag was het zover dat een aantal van onze vrijwillige molenaars en molenaars in opleiding de keuze voor een werkpak kregen voorgelegd. Zoals zo vaak blijkt dan dat zeven verschillende smaken onherroepelijk ook resulteren in zeven persoonlijke voorkeuren. Maar uiteindelijk kon men het onderling eens worden dat een makkelijk draagbare werkbroek met daaronder blouse de voorkeur heeft boven een overall. En in lente en zomermaanden dragen onze molenaars straks een vrolijk kleurrijk ruiten hemd in de kleuren blauw en groen van de Molenstichting en bij regenachtig weer een makkelijk draagbaar regen- of windjack. In de wat koudere maanden komt daar een bodywarmer en een warm shirt bij. Dat alles gecompleteerd met een nostalgische pet als hoofdbedekking. Uiteraard komt het bekende logo van de Molenstichting Weerterland op broek, jack  en shirt te staan.

En dan nu de hamvraag. Wanneer zullen onze molenaars dit allemaal dragen? 

Het bestuur wil hoe dan ook zorgen dat de vrijwillige molenaars en onze klussers die onze stichting representeren straks in mei tijdens de festiviteiten ter afsluiting van het restauratieproject er in het nieuw stralend op staan. Dus valt deze maand nog het besluit over de aanschaf van voorlopig 15 sets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.