Nieuwe jaar wordt een druk molenjaarAan de vooravond van het jaar 2011, door de Molenstichting Weerterland uitgeroepen tot Weerter Molenjaar, kunnen we met z’n allen vaststellen dat 2010 een druk jaar met veel vooral intern gerichte bezigheden was en dat 2011 het jaar wordt waarin de Molenstichting Weerterland nadrukkelijk naar buiten zal treden.

De afgelopen 2 tot 3 jaar zijn we als Molenstichting vooral erg druk bezig geweest met het opzetten van een interne organisatie, het zoeken van mensen die vrijwillige molenaar willen worden, het vinden van Molenvrienden en zakelijke sponsoren en het begeleiden van de vier restauraties.
Nu de restauraties zo goed als voltooid zijn (alleen de toiletten en keukentjes moeten nog geplaatst worden), volgt half januari de eindoplevering van deze projecten. Daarna wordt het tijd dat we als Molenstichting één van onze belangrijkste doelstellingen: het weer vaak laten draaien van de molens, waar gaan maken. De vrijwillige molenaars staan in ieder geval te trappelen vol ongeduld. Zij willen zo snel mogelijk op de molens aan de slag. En in de loop van de eerste helft van 2011 zullen op iedere molen voortaan twee vaste molenaars samen actief zijn: een oudere en (wat) jongere mulder. Dat is een ontwikkeling die ons erg tot vreugde stemt.
Samen met de vele vrijwilligers, van molenaars tot klusjesteam, die zich inzetten voor de molens, is het promoten van ons molenbezit een klus waar we allemaal de schouders onder zullen zetten. Zodat de molens van de gemeente Weert breed in de belangstelling van het publiek komen te staan.  Ook wij als bestuur zijn er klaar voor!

Als bestuur van de Molenstichting hebben we de afgelopen tijd de contouren voor de activiteiten van het Weerter Molenjaar 2011 uitgezet. Ook de eerste afspraken, bv over een jaar lang vaste publiciteit voor en over de molens, zijn al gemaakt. Een Molen bak- en maaldag op de Annamolen van Keent in november was een evenement dat al liet zien hoe wij denken nieuwe belangstelling voor de molens te kweken. Door mensen naar de molens te trekken die normaal nu zo snel een molen zullen binnenlopen. En onze Molenkalender 2011 is natuurlijk ook een van die instrumenten waarmee we in 2011 de aandacht op de molens richten.

Wij kunnen u daarom beloven: U hoort de komende maanden nog veel vaker van ons !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.