Kerststerren en andere versiering

Het is een mooie traditie dat de molens in de laatste weken van het jaar versierd en opgetuigd worden. 
Soms is het een kerstster die van verre al te zien is, soms zijn de roeden van de molens een zee van kleine fonkelende lichtjes. De molen in Baexem is daar een prachtig voorbeeld van. Dagelijks genieten hier duizenden passerende automobilisten van deze smaakvol versierde standerdmolen.

Ook in het Weerterland zijn enkele molens inmiddels versierd en ‘s avonds feestelijk verlicht. De Nijverheid in Stramproy en de Sint-Antoniusmolen van Laar hebben vol trots een ‘s avonds vrolijk stralende ster boven op de wiek staan. 

Sint-Antoniusmolen van Laar

Andere molens in ons Weert moeten het, helaas, nog zonder ster of andere versiering stellen. Simpelweg omdat er geen kerstster is om de molen mee te versieren of omdat de molenaar, helaas, er nog niet toe gekomen is de ster te plaatsen. 

Voor onze molens waar momenteel geen ster is, vindt het bestuur van de Molenstichting Weerterland dat dit een mooie klus voor ons nieuw geformeerde klusteam is. Zij hebben de komende maanden ruim de tijd om een fraaie kerstster voor de molens te maken. 

Zodat in 2011 al onze molen al van verre de aandacht op zich richten. Zoals dat momenteel al gebeurt bij de Antoniusmolen van Laar die voor alle automobilisten die via de A2 Weert passeren een duidelijk en markant signaal is dat het Weerterland zeker ook een molenland is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.