Imkers op bezoek

Imkers controleren iedere dag onze bijenkasten.

Imkers controleren iedere dag onze bijenkasten.

Met dit weer komen onze twee imkers Vincent Sterring Schouten van Almkerk en Anthony Sterring Schouten van Almerk Traugot bijna dagelijks even kijken hoe het met onze twee bijenvolken bij de Sint Annamolen gesteld is. Beide volken ontwikkelen zich voortreffelijk en de bijen hebben het bij de molen erg naar hun zin constateren onze beide imkers.

Wilt u ook meer weten over het zijn van imker en het houden van bijen? Kom dan naar de Landelijke Open Imkerijdag op zondag 12 juli van 13 tot 17 uur bij de Sint Annamolen. Daar zullen beide imkers u alles vertellen over de imkerij en in de molen is een interessante film De Bij en Wij te bekijken en men kan er gezonde honing en andere bijenproducten maar ook meel, jam en lijnzaadoplie kopen.

De bewoners van de Keenterstraat e.o. houden bovendien deze zondag een garageverkoop. Ook is die dag de molen geopend en het door de klussers van de molenstichting gebouwde insectenhotel wordt deze zondag offcieel om 14 uur geopend.

Naast de activiteiten bij de Sint Annamolenkunt u ook terecht bij het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man, bij de bijenstand van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind en bij Bosserhof in Nederweert aan de Bosserstraat.

Wie de tocht per fiets wil maken, kan deze route rijden.

Fietsroute Landelijke Open Imkerijdag Weert

Fietsroute Landelijke Open Imkerijdag Weert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.