Op visite bij de zuiderburen

In de Lilse molen

In de Lilse molen

Zondag zijn we als Molenstichting Weerterland op visite gegaan bij een aantal molenaars in Belgisch Limburg. De molenaars en de vzw Levende Molens hadden uitgenodigd vanwege de Limburgse Molendag. Vanuit Weert maakten we een rondrit via Hamont, Sint Huibrechts-Lille, Neerpelt, Lommel, Overpelt, Elen en Molenbeersel. Daarbij werden zoals enkele windmolens (beltkorenmolens en standerdmolens), een molenmuseum, alsook een watermolen en zelfs een van de weinige nog bestaande rosmolens bezichtigd. Maar vooral hadden we leuke en informatieve gesprekken met de molenaars en de verschillende molenvrijwilligers. Ook in België zetten zich veel mensen in voor het behoud van de historische wind- en watermolens.

De rosmolen in Lommel

De rosmolen in Lommel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.