Aandacht voor oudste monument van Stramproy

Onder grote belangstelling is vrijdagavond in Stramproy de historische dorpswandeling georganiseerd. De Heemkundevereniging Stramproy had voor deze interessante wandeling uitgenodigd. De deelnemers kregen tijdens de wandeling op verschillende locaties in het dorp uitleg over gebouwen of plekken die een rol in de geschiedenis van Stramproy hebben gespeeld.

Historische dorpswandeling Stramproy stopt ook bij Sint Jansmolen

Historische dorpswandeling Stramproy stopt ook bij Sint Jansmolen

Ook bij de Sint Jansmolen aan de Molenweg, een van de meest markante plekjes van Stramproy en het bouwwerk met ongetwijfeld de langste geschiedenis van heel Stramproy, werd uitgebreid stilgestaan. De vrijwillige molenaars Chris Venner en Gerie Fijen zorgden er voor deze gelegenheid voor dat de huidige molen, waarvan de ouderdom al teruggaat tot 1783/1804, in de flauwe wind in ieder geval nog langzaam draaide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.