Zilverspar legt nu toch nog voor kerstmis het loodje

De ruim 20 meter hoge zilverspar naast de Sint Annamolen aan de Keenterstraat zal komende vrijdag alsnog het loodje leggen.
De gemeente Weert laat een zware hydraulische kraan aanrukken die moet voorkomen dat de boom tijdens het kappen omvalt. Eerder deze week kon het kappen van de boom niet doorgaan omdat de ruim 50 jaar oude boom te zwaar, te hoog en te dik was voor de beschikbare technische hulpmiddelen van de gemeente Weert. Daarop werd toen besloten de boom voorlopig te laten staan en op een later tijdstip in moten te zagen en in delen af te voeren naar Adriaens Molenbouw in Weert.

Nader overleg binnen de gemeente Weert heeft deze week echter alsnog een andere oplossing opgeleverd. De boom, die moet plaatsmaken omdat door de grote afmetingen te veel wind uit de zeilen van de Sint Annamolen wordt weggenomen, wordt met behulp van zwaar hydraulisch materieel nu toch nog veilig gekapt. Daarna gaat de zilverspar alsnog per dieplader naar het Limburgs Openluchtmsuem Eynderhoof waar de boom op 26 en 27 december dienst doet als ongetwijfeld erg markante kerstboom tijdens het Eynder Winter Festijn op beide dagen bij Eynderhoof.

De hele operatie zal komende vrijdagmiddag om 14.30 uur beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.