Monumentenwacht Limburg inspecteert onze molens

Jaarlijks krijgen de windmolens die in beheer bij Molenstichting Weerterland zijn bezoek van de Monumentenwacht. Een inspecteur van Monumentenwacht Limburg onderzoekt de staat van onderhoud van de molens, allemaal rijksmonumenten, dan kritisch.

Door de jaarlijkse inspectie van de molens wil men eventuele problemen aan het gaande of staande werk (het houtwerk in de molen) en aan de molen zelf snel op het spoor komen. Om zo grotere en daardoor vaak ook duurdere problemen te kunnen voorkomen.

Van iedere inspectie krijgen we een uitgebreid rapport waarin de bevindingen van de inspecteur staan opgetekend. Dit rapport geeft een prima inzicht in de, eventuele extra of aanvullende, onderhoudswerkzaamheden en mogelijke reparaties die aan de molen uitgevoerd moeten worden.

Inspecteur Beeren overlegt met de vrijwillige molenaars hoe een probleem dat tijdens het kruien van de molens soms optreedt, kan worden verholpen.

Inspecteur Beeren overlegt met de vrijwillige molenaars hoe een probleem dat tijdens het kruien van de molens soms optreedt, kan worden verholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.