Campagne 'Groene parels Weert' van start

Ook de omgeving van de Annamolen van Keent is een van de Groene Parels van Weert

Ook de omgeving van de Annamolen van Keent is een van de Groene Parels van Weert

De lente is begonnen, de vogels fluiten, de zon schijnt en de natuur begint steeds groener te kleuren. Dat nodigt uit om naar buiten te gaan en de groene parels van Weert te ontdekken! Burgemeester Jos Heijmans gaf afgelopen week het startsein voor de campagne Groene parels. Dit deed hij door het maken van een foto van de groene parel Tungelroyse beek/Romeinse brug, deze te delen op Facebook en te versturen als ansichtkaart. Ontdek zelf de mooiste groene parels met behulp van de Met ons. In Weert.-App. Maak een foto van je eigen groene parel, deel deze met familie en vrienden op Facebook en verstuur de foto (gratis) als ansichtkaart.

Om Weert te promoten als Groenste regio van de wereld, lanceert de gemeente Weert dit voorjaar de campagne ‘Groene parels’. Hiermee wil de gemeente inwoners van Weert en bezoekers aan de stadstimuleren de mooie groene plekjes van Weert en haar regio te ontdekkenen Weert als Groenste regio van de wereld op de kaart zetten.

Een uniek stukje Europa binnen Nederland

Met de campagne, ontwikkeld door Herman Litjens Vormgeving, wil de gemeente Weert de regio Midden-Limburg als groene recreatieve omgeving grotere bekendheid geven. Daarmee wil Weert meer bezoekers naar de regio trekken. Met het grenspark Kempen~Broek, een grensoverschrijdend natuurgebied met een oppervlakte van ruim 25.000ha (vier keer groter dan de Veluwe), bezit de regio een heel bijzondere parel. De enorme soortenrijkdom, de grote verscheidenheid aan landschappen en de grensoverschrijdende samenwerking maakt dit gebied een uniek stukje Europa binnen Nederland.Bezoekers kunnen heel wat beleven in Kempen~Broek. Wandelaars, fietsers, ruiters, menners en mountainbikers kunnen via bewegwijzerde routes op hun eigen tempo genieten van het landschap, de natuur, de cultuurelementen en de rust.

Wat is jouw favoriete parel?

Aan de hand van 20 groene parels in Weert zijn een aantal mooie groene plekjes in kaart gebracht. Deze plekjes herken je aan een groen informatiebord. In de Met ons. In Weert-app kun je over elke groene parel leuke weetjes lezen. En via de geïntegreerde routebeschrijving kun je er gemakkelijk naartoe fietsen, lopen of rijden.

Verstuur jouw mooiste groene parel als ansichtkaart!

Maak een foto van één van de 20 groene parels of op een zelf gekozen plekje in Weert. Met jezelf, anderen of simpelweg van de mooie natuur. Vervolgens kun je deze foto delen op Facebook of versturen als ansichtkaart. Peter Printservice en de gemeente Weert zorgen ervoor dat de kaart gratis wordt geprint en verzonden.  Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is het downloaden van de Met ons. In Weert-app. De app is te downloaden in de Play Store (voor Android) en de App Store (voor iPhone).Klik op de groene button en maak een foto van een mooie groene plek in Weert. De foto komt daarna in een mooi kader als ansichtkaart te staan. Burgemeester Jos Heijmans: “Deel jouw mooiste groene plekje met je familie en vrienden en laat zien hoe mooi Weert is!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.