Huldiging Theo Keijers in Molenbeersel

Voorzitter Van den Berg van Molenstichting Weerterland feliciteerd Theo Keijers met zijn unieke jubileum.

Voorzitter Van den Berg van Molenstichting Weerterland feliciteerd Theo Keijers met zijn unieke jubileum.

Molenaar Theo Keijers uit Molenbeersel (Kinrooi), vlak over de Belgische grens bij Stramproy, is een markant en bekend iemand in zowel het Nederlands als Belgisch Limburgse molenwereldje. Theo vierde zaterdagavond dat hij maar liefst 70 jaar als molenaar op de naar de familie genoemde Keijersmolen in Molenbeersel draait en maalt. En dat, als het maar even kan, liefst nog iedere dag. 
met_de_kop_in_de_windBij die gelegenheid had de stichting in Molenbeersel de zich inzet voor het behoud van de molen de flim Met de Kop in de Wind gemaakt. Een filmproject dat een aansprekend, indrukwekkend en zeer geslaagd beeld van Theo en zijn molen oplevert. Het initiatief voor het maken van een film over Theo en zijn Keijersmolen werd gelanceerd door de v.z.w. Molenzorg Molenmuseum van Molenbeersel.

Er moest een document gemaakt worden over “hun Theo Keijers” en zijn molen die zijn overgrootvader bouwde. De kennis en kunde over de molen en het molenaarsambacht moeten door de film bewaard blijven. Popcorn-producties vzw kreeg deze opdracht en zag al snel enkele dimensies meer in dit project. Naast het weergeven van het technische aspect dat bij een molenaarsambacht hoort, is Popcorn-producties vzw op zoek gegaan naar het unieke verhaal dat achter deze molenaar zit. Ze wilde de authentieke ziel van deze molen vangen. Dit verhaal is nu gevangen zodat het nog generaties na ons blijft bestaan.

Ook indrukwekkende 3-D foto's van de film en prachtige computer-presentaties.

Ook indrukwekkende 3D foto’s van de film en prachtige computer-presentaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.