Zilverspar naast Annamolen Keent verdwijnt binnenkort en wordt kerstboom

Een bijna 25 meter hoge en naar schatting ruim 50 jaar oude zilverspar die direct naast de Sint Annamolen van Keent staat, wordt binnenkort gekapt.
De boom die voor het kunnen laten draaien van de Annamolen steeds meer een behoorlijke sta in de weg werd, promoveert tot kerstboom en zal de komende kerstweken te bewonderen zijn bij het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Op maandag 6 december a.s. begint de kap en vervolgens de verhuizing van deze zilverspar die bijna een halve eeuw geleden als klein boompje in de tuin van de buurman van de Annamolen werd geplaatst.
Daar kon de boom door een goede verzorging jarenlang onbekommerd doorgroeien maar de laatste jaren werd de spar dermate hoog en bezorgde de boom ook de familie Aspers dermate veel overlast en hinder, dat de wens om de boom te kappen, steeds vaker werd geuit.

In het kader van de maatregelen die de gemeente Weert onderneemt om de biotoop rond de Sint Annamolen merkbaar te verbeteren, kan de boom nu verwijderd worden. Door de boom een tijdelijke bestemming als kerstboom te geven, is het kappen van de boom ook qua financiën haalbaar geworden. Bovendien wordt het hout van de boom hergebruikt bij Eynderhoof. Na zijn dienst als kerstboom gedaan te hebben, verdwijnt de boom in de zaagmachine op Eynderhoof om tot balk en planken verwerkt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.