Op visite over de grens

De Voorste Luysmolen in Bocholt.

De Voorste Luysmolen in Bocholt.

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de Voorste Luysmolen vlak over de grens met België even voorbij Altweerterheide. Bij deze monumentale eeuwenoude watermolen aan de Aa-beek werd vandaag de herinrichting van het molengebouw en de inrichting van een onthaal- en informatiecentrum voor grensoverschrijdend landschap Kempen~Broek feestelijk geopend.

De molen ligt midden in de natuur van het uitgestrekte Kempen~Broek en een molenaar zorgt iedere tweede en vierde zondag van de maand dat deze watermolen nog draait én maalt. De Herberg in het molenhuis bij de oude molen is in de zomermaanden zes dagen (behalve op maandag) vanaf 11 uur ‘s morgens geopend. U kunt er wat drinken en gezien de kaart ook prima wat eten. Een ideale rustplaats dus tijdens een molenfietstocht. Ook vindt de bezoeker er volop informatie over Kempen~Broek.

De feestelijke start van het onthaal- en informatiecentrum grepen we aan om ook wat grensoverschrijdende contacten te leggen met vertegenwoordigers van de gemeente Bocholt en van Kempen~Broek. De afspraak is gemaakt met burgemeester Jos Claessens en schepen voor Toerisme Mia Croonen dat Molenstichting Weerterland dit najaar het initiatief neemt om samen met onze partners aan de Belgische kant van de grens te onderzoeken hoe we op molengebied vaker en intensiever kunnen gaan samenwerken en hoe we concreet een gemeenschappelijk project kunnen ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.