1e Molen Maal- en Bakdag groot succes

De 1e Weerter molen maal- en bakdag die Molenstichting Weerterland zaterdag in nauwe en prettige samenwerking met Isidorus Huis, Tuin& Dier op de gerestaureerde Sint Annamolen van Keent organiseerde, is een groot succes geworden. Tussen 10.00 en 16.00 uur bezochten tussen de 400 en 500 mensen de mooie en markante bergmolen aan de Keenterstraat. En al vroeg hing in de molen de geur van heerlijk vers gebakken brood.

Met de maal- en bakdag wilde de Molenstichting Weerterland vooral iedereen laten blijken dat de Sint Annamolen, die de afgelopen jaren door de slechte staat waarin de molen verkeerde vooral heeft stilgestaan, weer helemaal gerestaureerd en draai- en maalvaardig is. Samen met molenaar-instructeur Jac Nijs en vrijwillig molenaar Gerie Fijen, de vaste molenaar van de Annamolen, zorgden de vrijwillige molenaars in opleiding Geert Hannen, Nuël van den Hurck, Ulbe de Wit en Lucas Kusters er zaterdagochtend al vroeg voor dat de molen werd op gezeild. Hierdoor konden de molenwieken, ondanks het bijna volledig ontbreken van wind, toch langzaam op ieder zuchtje wind hun, in dit geval trage, rondjes draaien. Alleen malen was zaterdag niet mogelijk maar molenaar Gerie Fijen heeft al laten weten binnenkort echt te gaan malen.

Bezoekers konden zaterdag niet alleen de hele molen bekijken en zich laten informeren over de restauratie, ook viel en volop te genieten van de demonstraties door kampioensbakker Pierre Pijpers uit Venray die de bezoekers liet zien (en proeven) welke heerlijke lekkernijen er allemaal met meel te maken zijn. Bovendien kon iedereen met een slinger aan het Rad van Fortuin, dat deze keer in de vorm van een molen was uitgevoerd, nog aantrekkelijke kortingen op aankopen bij Isidorus Huis, Tuin & Dier winnen.

Voor de Molenstichting Weerterland was de combinatie van een molendag met een activiteit van derden in de vorm van de bakkersdemonstraties een erg geslaagd experiment. Vooral ook omdat hierdoor in de loop van de dag heel wat belangstellenden de molen binnenliepen die normaal nooit een molen bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.