Brandweer oefent op molen

Oefening vanavond van brandweer Stramproy bij molen De Nijverheid in Stramproy. Boven in de kap van de molen was bij een onweer de molenaar tussen de bonkelaar en het bovenwiel bekneld geraakt en er was bij de vang een brandje uitgebroken. De molenaar zat met een arm bekneld en moest door de brandweer bevrijd en daarna met behulp van de ladderwagen via de achterkeuvelens in veiligheid gebracht worden.
Een uiterst zinvolle en leerzame oefening waarbij de brandweermensen zelfs ook de kap van de molen moesten kruien.


De oefening werd bijgewoond door verschillende vrijwilligers van Molenstichting Weerterland en door bestuursleden van de stichting. De oefening past helemaal binnen het RI+E beleid van de Weerter molenstichting. Voorkomen dat dit soort ongelukken gebeuren is het belangrijkste. Maar gaat het toch een keer mis dan moet iedereen (vrijwilligers van de molenstichting en hulpverleners) weten hoe te handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.