Een feestelijk moment

De Sint Annamolen na de restauratie

Een feestelijk moment vrijdagmiddag aan de Bocholterweg in Keent bij de Sint Annamolen. Na jaren van gedwongen stilstand draaiden de wieken van de Sint Annamolen vrijdagmiddag weer voor het eerst.

De vrijwillige molenaars Jac Nijs en Gerie Fijen hadden samen met molenaar in opleiding Ubbe de Wit vrijdagmiddag de zeilen opgelegd waarna de molen bijna spontaan, zelfs terwijl er slechts een uiterst zacht briesje was, begon te draaien. Vooral voor molenaar Gerie Fijen, jarenlang de vaste vrijwillige molenaar van de Sint Annamolen, een moment om trots op te zijn. “Het deed me de laatste jaren erg veel pijn om te moeten zien hoe slecht de molen er bijstond. Ik schaamde me echt voor de molen en vooral het afgelopen jaar kon ik het zelfs niet meer opbrengen om naar de molen toe te komen. Maar nu ben ik een trotse molenaar. Heel Weert mag trots zijn op deze molen die er nu, na de restauratie,. prachtig bijstaat en die een juweeltje voor ons Weerter molenbezit is.”

De voorbije dagen en weken is er door alle bedrijven die bij de restauratieklus betrokken waren met man en macht hard gewerkt om de restauratie af te ronden en hebben ook de vrijwillige molenaars en de vrijwillige molenaars in opleiding onder leiding van instructeur Jac Nijs de nodige onmisbare hand en spandiensten verricht.


Zaterdag organiseert Molenstichting Weerterland als beheerder van de molen in nauwe samenwerking met Isidorus Huis, Tuin & Dier op de Annamolen een maal- en bakdag. 
Vanaf 10 uur kan de molen bezichtigend worden en geeft kampioensbakker Pierre Pijpers uit Venray in de molen bakdemonstraties.
Kortom een prachtige gelegenheid om de gerestaureerde Sint Annamolen te komen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.