Wie komt ons team molengidsen versterken

Vrijwilligers laten bezoekers de molens zien.

Vrijwilligers laten bezoekers de molens zien.

Molenstichting Weerterland beheert in Weert vier gemeentelijke windmolens en is daarnaast ook actief voor de Weerter windmolens die particulier eigendom zijn.  Als vrijwilligersorganisatie is de Weerter molenstichting helemaal afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.  De molenstichting zoekt dringend enkele nieuwe molengidsen.

Steeds meer toeristen,  vakantiegangers en dagjesmensen bezoeken onze stad en genieten met volle teugen van ons mooie groene buitengebied. Tijdens een fietstocht, wandeling of autoritje willen ze ook de molens die ze onderweg tegenkomen, kunnen bezoeken. Maar ook van de bewoners uit de eigen stad of streek is er steeds meer vraag naar molenbezichtigingen en rondleidingen op de molens. Daarom is de Molenstichting Weerterland dringend op zoek naar uitbreiding en versterking van het team molengidsen.

Dames en heren, jong of al wat ouder, iedereen kan molengids worden. Belangrijk is dat u het als gids gewoon leuk vindt om mensen te ontmoeten en dat u trots voor de molens uitstraalt.  Heeft u bovendien belangstelling voor de techniek van molens of voor zaken als weer en wind dan is dat mooi meegenomen. Maar het is geen must.

Wie meer wil weten over het zijn van molengids bij de Molenstichting Weerterland kan kijken op de website van de stichting: www.molensinweert.com/vrijwilligers-bij-molenstichting. Ook kunt u met het bestuur van de stichting contact opnemen indien u vragen over de molenstichting of het zijn van molenvrijwilliger heeft. Dat kan telefonisch 06-11134446 of via email: molensinweert@home.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.