De laatste loodjes

Op de Keenter Sint-Annamolen werken momenteel de medewerkers van Adriaens Molenbouw Weert en van schilderbedrijf Smeets uit Weert met man en macht om de Annamolen netjes op tijd klaar te krijgen voor de molen maal- en bakdag van zaterdag 20 november. En zoals zo vaak bij dit soort grote en veelomvattende projecten, moet er de laatste dagen nog heel wat werk verzet worden.
Woensdagmorgen hebben onze beide molenaars Jac Nijs en Gerie Fijen samen met een bestuurslid van de Molenstichting Weerterland, vrijwilliger Henk Verspagen van ons nieuwe molenklusteam en met Wim Adriaens van Adriaens Molenbouw de stand van zaken opgenomen. Daarbij zijn alle werkzaamheden die nog voor 20 november afgerond moeten worden, goed in beeld gebracht.
Komende zaterdag staat op de Sint Annamolen een dagje “grote schoonmaak” gepland. Het klusteam en de verdere vrijwilligers gaan dan aan de slag om de molens eens van onder tot boven grondig schoon te vegen en op te ruimen. En de vrijwillige molenaars in opleiding zullen zich zaterdag onder deskundige leiding van instructeur Jac Nijs ontfermen over het molenwerk. 
De molen maal- en bakdag wordt 20 november van 10 tot 16 uur gehouden. Belangstellenden kunnen die zaterdag de resultaten van de grote, veelomvattende restauratie van de molen komen bekijken.  En in de loop van de dag worden diverse rondleidingen door de molen verzorgd. 
Bij voldoende wind kan het publiek ook zien hoe de molen draait en eventueel maalt. Daarvoor is door Isidorus een hoeveelheid maalgoed beschikbaar gesteld. Kampioensbakker Pierre Pijpers uit Venray verzorgt zaterdag op de molen bakdemonstraties en wie de molen bezoekt maakt ook nog kans op het winnen van leuke prijzen bij het speciale molenspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.