KONINKLIJKE FAMILIE VIERT KONINGINNEDAG 2011 IN WEERT

Geen direct molennieuws maar toch nieuws waarvoor de Weerter molens in de vreugdestand geplaatst mogen worden.


Hare Majesteit Koningin Beatrix komt tijdens Koninginnedag 2011 naar Weert. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vandaag bekend gemaakt. “Dat is fantastisch nieuws voor onze gemeente”, aldus burgemeester Jacques Niederer. “We staan in de startblokken om de Koningin, haar familie, onze inwoners én bezoekers een geweldige dag te bezorgen.” Naast Weert brengt de Koninklijke familie op zaterdag 30 april 2011 ook een bezoek aan Thorn (gemeente Maasgouw).

Weert laten zien zoals Weert daadwerkelijk is. Dat zal het uitgangspunt zijn bij de organisatie van het bezoek. “Het moet een feest voor én door de Weertenaren worden. Onze stad heeft enorm veel te bieden. Dát willen we laten zien aan de Koningin en aan de rest van ons land”, aldus Jacques Niederer.
Inkleuring programma
De komende tijd moet er een hoop werk worden verzet. Hoe het programma eruit komt te zien, is uiteraard nog niet bekend en wordt de komende maanden ingekleurd. Niederer: “We zitten als gemeentebestuur vol met ideeën, maar ik wil vooral ook goed mijn oor te luisteren leggen in de stad.”

Het spreekt voor zich dat veiligheid een belangrijk onderdeel is in de voorbereiding van het bezoek. De gemeente gaat op korte termijn met de betrokken instanties in overleg om alle veiligheidsaspecten door te nemen. Natuurlijk wordt daarbij ook gebruik gemaakt van ervaringen van andere gemeenten.

Historische relatie
Het bezoek onderstreept de historische relatie tussen de gemeente Weert en het Koningshuis. Weert behoorde in de Middeleeuwen tot het Graafschap Horne. De laatste graaf van Horne, Philips de Montmorency, was een bondgenoot van Willem van Oranje. Een in 1841 door Willem I geschonken steen siert zijn graf in het koor van de Martinuskerk in Weert. “Koninginnedag 2011 zie ik als een unieke kans om deze historische band verder aan te halen!”, aldus burgemeester Niederer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.