De schilder is volop bezig

Er wordt hard gewerkt om de restauratie van de Sint Annamolen van Keent tijdig af te kunnen ronden. Adriaens Molenbouw uit Weert is druk bezig met het uitvoeren van de laatste klussen ondermeer aan de kap van de molen. En schildersbedrijf Smeets uit Weert is sedert enkele dagen met enkele mensen aan de slag op de molen om de hele molen ook van een nieuwe verflaag te voorzien.

Alle werkzaamheden zijn erop gericht dat de molen op zaterdag 20 november in oude glorie kan pronken tijdens de eerste Weerter molen maal- en bakdag van de Molenstichting Weerterland in samenwerking met Isidorus Huis, Tuin & Dier. Met deze molendag wil MS Weerterland informeel het einde van de restauratie van de vier molens die de stichting beheert, markeren.

Tijdens de molendag mag iedereen op de mooi gerestaureerde Sint Annamolen komen kijken. Bovendien kan men (bij voldoende wind)  zien hoe de molen draait en maalt en kampioenbakker Pierre Pijpers verzorgt de hele dag bakdemonstraties op de molen. Deze molendag duurt op 20 november van 10 tot 17 uur. Molenstichting Weerterland verkoopt tijdens deze molendag op de Annamolen van Keent ook de nieuwe Weerter molenkalender 2011.
In het voorjaar van 2011 wordt de officiële afronding van de restauraties van de Annamolens van Keent en Tungelroy en de twee molens (Nijverheid en Sint-Jan) in Stramproy ook nog officieel gevierd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.