Molens krijgen behandeling tegen houtworm

Onze vier molens krijgen allemaal een behandeling tegen houtworm. Bovendien ondergaan de molens, indien er sporen zijn van activiteiten van de bonte knaagkever worden aangetroffen, een extra behandeling op de aangetaste plekken tegen de bonte knaagkever.

De behandeling van de molens tegen houtworm maakt onderdeel uit van de bestekken zoals die zijn opgesteld voor de restauraties van onze molens in Stramproy, Tungelroy en Keent.

De houtwormbehandeling moest alleen nog worden uitgevoerd.

De vier molens zullen hierbij helemaal behandeld worden met een middel op basis van permetrin en deltametrin. Waar dit noodzakelijk is wordt het houtwerk met een speciaal middel tegen de bonte knaagkever geinjecteerd. Nadat de bonte knaagkever was vastgesteld in de Sint Jansmolen in Stramproy heeft een nadere visuele inspectie plaatsgevonden ook in de molens van Tungelroy en Keent.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.