Nieuwe zeilen voor Weerter molens

Zaterdag draaide de Wilhelmus Hubertusmolen aan de Oude Hushoverweg in Weert voor het eerst sedert heel veel jaren weer met vier fraaie eigen zeilen op de molen. De zeilen, geleverd door Van Neerven, zijn vrijdag opgehangen. Zaterdagmiddag greep vrijwillige molenaar Frans Deben de gelegenheid aan om de nieuwe zeilen eens uit  te proberen.

_D204749

Wilhelmus Hubertusmolen Weert

Wilhelmus Hubertusmolen Weert

Ook drie andere molens in beheer bij Molenstichting Weerterland krijgen binnenkort nieuwe zeilen. Zowel de Sint Annamolen van Keent als de Sint Annamolen van Tungelroy krijgen een complete set van vier nieuwe zeilen. Voor molen De Nijverheid in Stramproy worden twee nieuwe zeilen aangeschaft. In 2011/2012 werden bij de Nijsmolen van Stramproy al een paar zeilen vernieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.