Subsidieaanvraag voor monumenten eenvoudiger

Eigenaren van rijksmonumenten kunnen vanaf 15 januari 2011 eenvoudiger een subsidie aanvragen.

Dat kan via het vernieuwde Besluit Rijkssubsidiƫring Instandhouding Monumenten (Brim) dat per 1 januari in werking treedt. In totaal is er in 2011een bedrag van 58 miljoen euro beschikbaar voor subsidieaanvragen. Die worden door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in volgorde van binnenkomst behandeld.
Dit melden het Nationaal Restauratiefonds en de RCE in een gezamenlijk persbericht. In het Brim 2011 zijn het aanvraagformulier en de kostendeclaratie vereenvoudigd. Aanvragers hoeven geen financieel dekkingsplan meer in te dienen.Wie daar de voorkeur aan geeft, kan ook een laagrentende lening van het Nationaal Restauratiefonds krijgen in plaats van subsidie.

Ter ondersteuning van de monumenteneigenaar heeft de Rijksdienst een toets ontwikkeld. Hiermee kan worden achterhaald of op grond van de Brim een subsidieaanvraag kan worden ingediend. Alle informatie over het Brim 2011 is te vinden op www.monumenten.nl/brim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.